top of page

Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Maasdam​

 

Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Maasdam is een jong en ambitieus bureau. Ik werk met zorg, passie en gedrevenheid aan al mijn opdrachten met kwaliteit hoog in het vaandel. Mijn doel is altijd om persoonlijke en unieke ontwerpen te maken, die zowel functioneel als duurzaam zijn.

 

Begin 2013 ben ik dit bureau gestart, zodat ik mijn eigen visie in de architectuur en bouwkunst kon gaan uitdragen. De rol van de architect stopt in mijn optiek niet bij het ontwerp. Hij is zowel ontwerper, ingenieur en bouwbegeleider. Hierdoor wordt het maximale uit uw ontwerp gehaald. Ik kan u begeleiden van het eerste idee tot aan de oplevering van uw woning of bedrijfsgebouw.

Ik heb ervaring in het realiseren van onder andere particuliere en seriematige woningbouw, (zorg-)woongebouwen, recreatiewoningen, herbestemmingen, bedrijfsgebouwen, kantoren, scholen, hotels en kerken. Dit zowel in de vorm van nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de gebouwen. Op deze pagina is een selectie te zien van de projecten waar ik in het verleden aan gewerkt heb.

 

Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Maasdam is een full-service bureau. Dit houdt in dat ik u vanaf een eerste idee kunnen bijstaan tot aan de oplevering van uw bouwwerk. Ik werk met passie aan een verscheidenheid van projecten, veelal in de nieuwbouw en verbouw van woningen en bedrijfsgebouwen. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere en unieke, maar wel passende ontwerpen. Iedere opdrachtgever en daardoor ook iedere opgave is voor ons uniek. Ik zorg ervoor dat er, met grote zorg voor uw wensen, een persoonlijk ontwerp ontstaat.

Voorgevel 01.png
Achtergevel 01.png

 

Mijn opleiding Bouwkunde heb ik genoten aan de Hogeschool Zeeland, waar ik bouwkundig ingenieur ben geworden. Daarna ben ik deeltijd de opleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam gaan volgen. Tevens heb ik gewerkt als ontwerper en bouwkundige bij RoosRos Architecten. 

Visie​

 
Duurzaamheid

 

Duurzaamheid is de toekomst van architectuur. Op dit moment is de ecologische voetafdruk van de mensheid meer dan 1,6x de aarde. Dit betekent dat we meer grondstoffen uit de aarde halen en meer afval dumpen dan dat de aarde kan compenseren. Netto draaien we dus verlies. Dit is op de lange termijn niet houdbaar. Ook onze CO2-uitstoot is problematisch hoog. Wereldwijd zijn wetenschappers het er wel over eens. Dit verandert ons klimaat. In welke mate is nog de vraag. Maar is dit een experiment dat we aan willen gaan? De bouwwereld is voor een groot deel (direct of indirect) verantwoordelijk voor wereldwijde CO2-uitstoot. Daarom zien zie ik het als mijn missie om bij te dragen aan een milieuvriendelijkere wereld. 

Duurzaamheid begint met de energiehuishouding van uw gebouw. Hierbij kunt u denken aan het met grote zorg isoleren van uw gebouw, luchtdicht detailleren, ventileren met warmteterugwinning, energieopwekkingenergieopslag en een woning zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Dit is een greep uit de mogelijkheden van duurzaam bouwen. Wilt u extra aandacht voor energiezuinigheid, een passieve of energie neutrale woning? Dit kunnen we voor u regelen. We zoeken met u samen naar de ideale combinatie die het beste bij u past. 

Om een stap verder te gaan, kan ook gekeken worden naar het gebruik maken van milieuvriendelijke materialen. Denk hierbij aan materialen die een minimale impact hebben op het milieu en een lange levensduur hebben, maar ook hernieuwbare en recyclebare materialen.

Persoonlijk contact

Mark Maasdam

info@maasdambouwadvies.nl

Tel: 06 - 36 026 130

bottom of page